Welkom op mijn website!

 

Mijn naam is Valeska Kempers-Baerts.

Vanaf het eerste moment, dat ik in aanraking kwam met een jongen met klassiek autisme, wist ik meteen wat ik wilde! Kinderen met autisme begeleiden en laten zien dat er zoveel mooie kwaliteiten en talenten aan autisme verbonden zijn. Ik ben gaan werken in het speciaal basisonderwijs en vervolgens ben ik mij gaan specialiseren in autisme. Na een drukke periode van studie ben ik vol trots in het bezit van een Master autisme specialist bij Fontys te Utrecht.

​Sinds ik moeder ben geworden van onze eerste dochter merkte ik al snel dat zij anders reageerde op bepaalde situaties. Onze dochter haar ontwikkeling ging sneller dan gemiddeld en in eerste instantie dacht ik door mijn achtergrond (opleiding & specialisatie) aan autisme. Na intensief onderzoek bleek dit  een verkeerde conclusie te zijn en inmiddels weten we dat onze dochter hoogbegaafd en hoog sensitief is en dat er veel overlap is met het autisme spectrum. Hierdoor ben ik de opleiding tot hoogbegaafdheid consulent gaan volgen. De scheidingslijn tussen autisme en hoogbegaafdheid in combinatie met hoog sensitief zijn is heel klein. Kinderen die hoogbegaafd zijn krijgen regelmatig een diagnose autisme. Door deze mis diagnoses worden kinderen niet op de juiste wijze benaderd en behandeld.

Inmiddels heb ik de opleiding tot HB-kindercoach afgerond en wil ik via AutiQ professionele begeleiding bieden voor volwassenen, ouders, kinderen, scholen en bedrijven. Naast de begeleiding/coaching van mensen met autisme, hoogbegaafdheid en mensen met een combinatie van beide heeft AutiQ als doel om, door middel van lezingen en informatie bijeenkomsten, meer kennis te verspreiden over autisme & hoogbegaafdheid onder professionals.